Academische studie naar prent: buste van een bebaarde man

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar(s) / maker(s)

René Michel Slodtz
,
Joannes Zegers (tekenaar)
,
Jean Baptiste Lucien

Datering

1776

Periode

18de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie naar prent van een bebaarde man, getekend door Joannes Zegers in 1776. Zegers maakte deze tekening toen hij ingeschreven was als leerling in de eerste klas naar prenten aan de Academie Brugge. Hij werd ermee eerste op de prijswedstrijd van 1776. Een oudere, bebaarde man met kalend voorhoofd is weergegeven tot aan de borst. Hij is in profiel…
Lees meer
Academische studie naar prent van een bebaarde man, getekend door Joannes Zegers in 1776. Zegers maakte deze tekening toen hij ingeschreven was als leerling in de eerste klas naar prenten aan de Academie Brugge. Hij werd ermee eerste op de prijswedstrijd van 1776. Een oudere, bebaarde man met kalend voorhoofd is weergegeven tot aan de borst. Hij is in profiel naar links afgebeeld, draagt een jas met brede kraag en richt zijn blik naar omhoog. Het gebruikte medium is rood krijt. Zegers tekende deze studie naar een prent (gravure in crayonmanier) van Lucien, naar ontwerp van Slodtz (tekenaar). Op de tekening staan verschillende aantekeningen, gerelateerd aan Zegers' wedstrijddeelname. Rechtsboven zijn de academiestempel en handtekening van leraar Jacques de Rijcke te zien. Links staat de tekenletter 'H', aan Zegers toegewezen om zijn studie anoniem te kunnen beoordelen. Dat hij de wedstrijd won werd rechtsboven met een 'J.' genoteerd, al stond er eerst een '2' geschreven. Linksonder is de naam van de Brugse leerling-tekenaar en de het jaartal van de wedstrijd opgeschreven. De tekening is verlijmd in een album waarin andere wedstrijdtekeningen naar prenten zijn bewaard. Hierin vinden we ook een tweede studie van Zegers (0016.GRO0141.13.II), gemaakt voor dezelfde wedstrijd.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar(s) / maker(s) René Michel Slodtz , Joannes Zegers , Jean Baptiste Lucien
Type tekening
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
Tekening op gevergeerd papier in rood krijt
Afmetingen 631 x 466 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0016.GRO0141.14.II
Beschrijving
Onderwerp figuurvoorstellingen
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.