Academische studie naar levend model: staand mannelijk naakt, van op de rug gezien

Public domain / CC-PDM

Kunstenaar / maker

Eugène Jean Copman (tekenaar)

Datering

1865

Periode

19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie naar levend model, getekend door Eugène Copman in 1865. Copman verbleef toen in Rome, nadat hij in 1861 de Prix de Rome voor graveerkunst won. Het afgebeelde model is een naakte man met baard, getekend van op de rug. Het model poseert staand, steunend met zijn linkervoet op een houten blok. Met neerwaartse blik draait hij zijn hoofd…
Lees meer
Academische studie naar levend model, getekend door Eugène Copman in 1865. Copman verbleef toen in Rome, nadat hij in 1861 de Prix de Rome voor graveerkunst won. Het afgebeelde model is een naakte man met baard, getekend van op de rug. Het model poseert staand, steunend met zijn linkervoet op een houten blok. Met neerwaartse blik draait hij zijn hoofd naar links. In zijn handen heeft hij een touwuiteinde en een stok vast. Copman plaatste zijn handtekening onderaan de tekening. Het gebruikte medium is zwart krijt of houtskool, grijs gewassen. Het papier draagt een watermerk van de Italiaanse papierfabrikant Fabriano. Copman zou nog twee andere studies tekenen in Rome (0014.GRO0070-71.II).
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Eugène Jean Copman RKD
Type tekening
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
tekening op papier in houtskool of zwart krijt, grijs gewassen
Afmetingen 577 x 440 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0014.GRO0072.II
Beschrijving
Onderwerp figuurvoorstellingen
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.