Musicerende engeltjes

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar / maker

anoniem

Datering

circa 1751 - circa 1800

Periode

18de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Twee engelen op wolken. De ene blaast op een trompet, de andere slaat de maat en heeft een muziekpartituur op zijn schoot. Rond hen liggen een tamboerijn, een lauwerkrans en een rol papier. Links zitten twee tortelduiven. Deze grisaille was vermoedelijk bestemd om als sopraporte boven een deur te hangen. In de typische lichtvoetige rococostijl is hier een variante uitgebeeld…
Lees meer
Twee engelen op wolken. De ene blaast op een trompet, de andere slaat de maat en heeft een muziekpartituur op zijn schoot. Rond hen liggen een tamboerijn, een lauwerkrans en een rol papier. Links zitten twee tortelduiven. Deze grisaille was vermoedelijk bestemd om als sopraporte boven een deur te hangen. In de typische lichtvoetige rococostijl is hier een variante uitgebeeld van het renaissancistische liefdesembleem 'Amor docet Musicam'.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker anoniem
Type olieverfschildering
Categorie schilderingen
Materiaal
olieverf op doek
Afmetingen 59.7 x 88.9 cm
Locatie Depot
Objectnummer 0000.GRO1384.I
Beschrijving
Onderwerp allegorie
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.