Geometria en Arithmetica

Public domain / CC-PDM

Kunstenaar / maker

Pieter Goddyn

Datering

1787

Periode

18de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Links staat de personificatie van Geometria, een vrouw met winkelhaak en passer. Rechts zit de personificatie van Arithmetica, een vrouw met vleugels in het haar, werkend aan een meetkundig theorema. Een kleine jongen kijkt naar haar op. Op het voorplan rechts staat een astrolabium. Bovenaan centraal een wereldbol en twee putti. De voorstelling van deze twee 'Artes Liberales' volgt vrij…
Lees meer
Links staat de personificatie van Geometria, een vrouw met winkelhaak en passer. Rechts zit de personificatie van Arithmetica, een vrouw met vleugels in het haar, werkend aan een meetkundig theorema. Een kleine jongen kijkt naar haar op. Op het voorplan rechts staat een astrolabium. Bovenaan centraal een wereldbol en twee putti. De voorstelling van deze twee 'Artes Liberales' volgt vrij nauwkeurig de omschrijving van Cesare Ripa.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.