Zelfportret

Public domain / CC-PDM

Kunstenaar / maker

Antonius Suweyns

Datering

1776

Periode

18de eeuw

Collectie

Musea Brugge
De kunstenaar staat voor een schildersezel, waarop een tekening van een putto is gehangen. Hij is gezien in driekwartwending op de rug, en draait zijn hoofd naar de toeschouwer. Met zijn rechterhand heeft hij een houtskoolstift vast. Het portretschema gaat mogelijk terug op dat van het 'Zelfportret' van Suvée uit 1772 (0000.GRO0138.I), dat zich in de Brugse Academie bevond, en…
Lees meer
De kunstenaar staat voor een schildersezel, waarop een tekening van een putto is gehangen. Hij is gezien in driekwartwending op de rug, en draait zijn hoofd naar de toeschouwer. Met zijn rechterhand heeft hij een houtskoolstift vast. Het portretschema gaat mogelijk terug op dat van het 'Zelfportret' van Suvée uit 1772 (0000.GRO0138.I), dat zich in de Brugse Academie bevond, en op zijn beurt teruggaat op het 'Zelfportret met zonnebloem' van Van Dyck.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.