Zelfportret

Public domain / CC-PDM

Datering

1789

Periode

18de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Joseph Octave van der Donckt werd op 30 juni 1757 geboren te Aalst. Na het overlijden van zijn vader verhuisde het hele gezin naar Brugge. Daar volgde hij aan de academie een schildersopleiding bij Jan Anton Garemijn. Vanaf 1780 werd hij door zijn moeder naar Marseille gestuurd om er in de handel te werken. Aangezien hij meer artistieke gaven bezat…
Lees meer
Joseph Octave van der Donckt werd op 30 juni 1757 geboren te Aalst. Na het overlijden van zijn vader verhuisde het hele gezin naar Brugge. Daar volgde hij aan de academie een schildersopleiding bij Jan Anton Garemijn. Vanaf 1780 werd hij door zijn moeder naar Marseille gestuurd om er in de handel te werken. Aangezien hij meer artistieke gaven bezat, keerde hij al snel naar Brugge terug om er zich uitsluitend aan de schilderkunst te wijden. Na een verblijf in Parijs tussen 1782 en 1785, groeide zijn reputatie als portrettist gespecialiseerd in miniaturen en pastels. Van 1789 tot 1791 maakte hij een reis naar Parijs en Rome. Bij het overlijden van Paul Jozef De Cock werd hij benoemd tot directeur van de Brugse academie. Uit eigentijds bronmateriaal weten we dat Van der Donckt dit zelfportret in 1789 geschilderd heeft, samen met dit van De Cock, en vervolgens aan de Brugse academie geschonken heeft.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.