De Burg in Brugge

Public domain / CC-PDM

Kunstenaar / maker

Jan Baptist van Meunincxhove

Datering

circa 1691 - circa 1700

Periode

17de eeuw

Collectie

Musea Brugge
De Burg in Brugge is het pendant van De Markt in Brugge (0000.GRO0682.I), dat tevens in het Groeningemuseum bewaard wordt. Het werk toont een perspectivistisch gezicht op de Burg, met bovenaan het wapen van bisschop Guillaume Bassery. Uit de vergelijking met het gemonogrammeerde schilderij met dezelfde voorstelling van Van Meunincxhove, kan besloten worden dat het schilderij aan Van Meunincxhove dient…
Lees meer
De Burg in Brugge is het pendant van De Markt in Brugge (0000.GRO0682.I), dat tevens in het Groeningemuseum bewaard wordt. Het werk toont een perspectivistisch gezicht op de Burg, met bovenaan het wapen van bisschop Guillaume Bassery. Uit de vergelijking met het gemonogrammeerde schilderij met dezelfde voorstelling van Van Meunincxhove, kan besloten worden dat het schilderij aan Van Meunincxhove dient toegeschreven te worden, maar dat de figuren door een andere hand zijn toegevoegd. Hier en daar is de oorspronkelijke stoffering nog zichtbaar onder de negentiende-eeuwse personages. (Naar: H. Vlieghe, Stedelijke Musea Brugge. Catalogus Schilderijen 17de en 18de eeuw, Brugge, 1994, p. 189.)
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.