Gezicht op Zwolle en het Zwartwater

Public domain / CC-PDM

Kunstenaar / maker

Salomon van Ruysdael

Datering

1663

Periode

17de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Gezicht op een landschap met rechts een breed water met vissersboten. Links een afbuigende weg tussen bomen, met een drietal mensen met een hond. Op de achtergrond ligt een stad waarin het profiel van Zwolle te herkennen is. De rivierbocht kan daarom geïdentificeerd worden als het Zwartwater. Deze interpretatie wordt bevestigd door een recent blootgelegd opschrift rechts. Het schilderij is…
Lees meer
Gezicht op een landschap met rechts een breed water met vissersboten. Links een afbuigende weg tussen bomen, met een drietal mensen met een hond. Op de achtergrond ligt een stad waarin het profiel van Zwolle te herkennen is. De rivierbocht kan daarom geïdentificeerd worden als het Zwartwater. Deze interpretatie wordt bevestigd door een recent blootgelegd opschrift rechts. Het schilderij is vooral in de negentiende eeuw erg overschilderd geweest. Salomon van Ruysdael was, naast Jan van Goyen en Pieter de Molijn, een van de schilders die vanaf 1625 het landschap op een realistischer manier gaan weergegeven. Ruysdaels voorstelling van brede rivieren en riviermondingen vormen zijn meest persoonlijke bijdrage tot deze ontwikkeling.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.