Portret van Carolus van Quaillie

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar / maker

anoniem

Datering

circa 1735 - circa 1745

Periode

18de eeuw

Collectie

Musea Brugge
De arts is tot aan het middel voorgesteld en staat in driekwartshouding naar links, met zijn linkerhand op zijn heup. Zijn rechterhand rust op een boek op een tafel naast hem, waarop ook een anatomieplaat ligt. Achter hem links hangt een gedrapeerd gordijn. Volgens het negentiende-eeuwse opschrift op de achterzijde van het schilderij was de geportretteerde geneesheer deken van het…
Lees meer
De arts is tot aan het middel voorgesteld en staat in driekwartshouding naar links, met zijn linkerhand op zijn heup. Zijn rechterhand rust op een boek op een tafel naast hem, waarop ook een anatomieplaat ligt. Achter hem links hangt een gedrapeerd gordijn. Volgens het negentiende-eeuwse opschrift op de achterzijde van het schilderij was de geportretteerde geneesheer deken van het Brugse geneesherengilde in 1738 en 1739.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker anoniem
Type olieverfschildering
Categorie schilderingen AAT
Materiaal
olieverf op doek
Afmetingen 102.5 x 80.5 cm
Locatie Depot
Objectnummer 0000.GRO0614.I
Beschrijving
Onderwerp portretten
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.