Boslandschap met rivier

Public domain / CC-PDM

Kunstenaar / maker

Jacques d' Arthois

Datering

circa 1665 - circa 1670

Periode

17de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Links een zandweg die kronkelend door een bos loop. Aan de rand van het bos bevinden zich enkele mensen: een pikeur met jachthond, en een jonge vrouw die van een andere man een liefdesaanzoek ontvangt. Aan het einde van de weg komt een derde man uit het bos gewandeld. Rechts een gezicht over een grote vijver met eenden, in de…
Lees meer
Links een zandweg die kronkelend door een bos loop. Aan de rand van het bos bevinden zich enkele mensen: een pikeur met jachthond, en een jonge vrouw die van een andere man een liefdesaanzoek ontvangt. Aan het einde van de weg komt een derde man uit het bos gewandeld. Rechts een gezicht over een grote vijver met eenden, in de verte een landschap met kerktoren. Via de afbeelding van zowel het koppel als de jager wordt gezinspeeld op de liefde. Het schilderij is niet gedateerd, maar met behulp van het hoofddeksel van de jager, kan het werk wellicht voor 1670 gesitueerd worden.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.