Landschap

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar / maker

anoniem

Datering

circa 1640 - circa 1659

Periode

17de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Gezicht vanuit een hoog blikpunt op een verre, licht golvende horizon, onder zwaar bewolkte hemel. De gedraaide en knoestige boomstammen, het loofwerk en het verre panorama over golvende velden zijn niet zonder verwantschap met de late landschappen van Rubens. De droge stereotypie waarmee de vlokachtig aandoende kruinen zijn weergegeven doet denken aan Lucas van Uden. Het werk heeft een pendant…
Lees meer
Gezicht vanuit een hoog blikpunt op een verre, licht golvende horizon, onder zwaar bewolkte hemel. De gedraaide en knoestige boomstammen, het loofwerk en het verre panorama over golvende velden zijn niet zonder verwantschap met de late landschappen van Rubens. De droge stereotypie waarmee de vlokachtig aandoende kruinen zijn weergegeven doet denken aan Lucas van Uden. Het werk heeft een pendant, 0000.GRO0311.I.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.