Anna Boch, De klippenkust van Sanary (Provence), 1924, collectie MSK Gent

Dit impressionistisch schilderij van een warme herfstdag aan de Mediterranée toont een betrokken hemel boven een rustige blauwe zee. Er zijn meer wolken in de lucht dan golven op het water. Op de steile afgebrokkelde kust groeien wintergroene bomen. De kliffen weerkaatsen het roze licht van de avondschemering. De klippenkust van Sanary is van de hand van Anna Boch. Het werd eind 1924 tijdens haar verblijf in deze Zuid-Franse badplaats ter plaatse geschilderd. De schetsmatige weergave van het motief is opgebouwd uit een spel van zachte penseeltoetsen. De harmonische kleurschakeringen vormen een levendig tafereel van de in de verfmaterie gevangen speling van het licht.
Anna Boch, De klippenkust van Sanary (Provence)
Anna Boch, De klippenkust van Sanary (Provence), 1924, Olieverf op doek, 81,5 x 61,5 cm, Collectie MSK Gent, Gift van de erfgenamen ter nagedachtenis van de kunstenaar - CC0, Foto Michel Burez
De trap van Horta in het huis van Anna Boch in de Abdijstraat te Elsene rond 1930 met centraal 'De klippenkust van Sanary'.
De trap van Horta in het huis van Anna Boch in de Abdijstraat te Elsene rond 1930 met centraal 'De klippenkust van Sanary'. - Foto verzameling Thérèse Thomas. Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald: http://rightsstatements.org/vocab/UND/1.0/
Op reis in de Midi rond 1908: Anna en Eugène, samen met Laura Van Haelewijn en Albert Lepreux als chauffeur.
Op reis in de Midi rond 1908: Anna en Eugène, samen met Laura Van Haelewijn en Albert Lepreux als chauffeur. - Foto verzameling Thérèse Thomas. Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald: http://rightsstatements.org/vocab/UND/1.0/.
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.