Anna Boch, De klippenkust van Sanary (Provence), 1924, collectie MSK Gent

Dit impressionistisch schilderij van een warme herfstdag aan de Mediterranée toont een betrokken hemel boven een rustige blauwe zee. Er zijn meer wolken in de lucht dan golven op het water. Op de steile afgebrokkelde kust groeien wintergroene bomen. De kliffen weerkaatsen het roze licht van de avondschemering. De klippenkust van Sanary is van de hand van Anna Boch. Het werd eind 1924 tijdens haar verblijf in deze Zuid-Franse badplaats ter plaatse geschilderd. De schetsmatige weergave van het motief is opgebouwd uit een spel van zachte penseeltoetsen. De harmonische kleurschakeringen vormen een levendig tafereel van de in de verfmaterie gevangen speling van het licht.
Anna Boch, De klippenkust van Sanary (Provence)CC0, Foto Michel Burez
Anna Boch, De klippenkust van Sanary (Provence), 1924, Olieverf op doek, 81,5 x 61,5 cm, Collectie MSK Gent, Gift van de erfgenamen ter nagedachtenis van de kunstenaar
De trap van Horta in het huis van Anna Boch in de Abdijstraat te Elsene rond 1930 met centraal 'De klippenkust van Sanary'.Foto verzameling Thérèse Thomas. Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald: http://rightsstatements.org/vocab/UND/1.0/
De trap van Horta in het huis van Anna Boch in de Abdijstraat te Elsene rond 1930 met centraal 'De klippenkust van Sanary'.
Op reis in de Midi rond 1908: Anna en Eugène, samen met Laura Van Haelewijn en Albert Lepreux als chauffeur.Foto verzameling Thérèse Thomas. Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald: http://rightsstatements.org/vocab/UND/1.0/.
Op reis in de Midi rond 1908: Anna en Eugène, samen met Laura Van Haelewijn en Albert Lepreux als chauffeur.

Blijf op de hoogte van onze projecten

Auteursrecht

Teksten en afbeeldingen op deze website zijn vaak onderworpen aan het auteursrecht. Het ongeoorloofd kopiëren of hergebruiken ervan kan belangrijke juridische en financiële gevolgen hebben. Hou daarom steeds rekening met de hergebruiklicenties die we voorop stellen.

Cookies

Deze website gebruikt cookies.

Nee, ik wil hier meer over weten
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.