Twintigeeuws zelfportret

© SABAM Belgium 2022 - http://rightsstatements.org/vocab/InC/1.0/

Kunstenaar / maker

Etienne Elias

Datering

ca. 1990

Periode

20ste eeuw
Het oeuvre van Etienne Elias is moeilijk onder te brengen in een bepaalde kunststroming. Actief in de tweede helft van de twintigste eeuw, was hij goed op de hoogte van het reilen en zeilen in de kunstwereld. Hij bleef trouw aan een overmatig fel kleurgebruik en aan de figuratieve schilderkunst. Nog een rode draad in zijn oeuvre is het weergeven…
Lees meer
Het oeuvre van Etienne Elias is moeilijk onder te brengen in een bepaalde kunststroming. Actief in de tweede helft van de twintigste eeuw, was hij goed op de hoogte van het reilen en zeilen in de kunstwereld. Hij bleef trouw aan een overmatig fel kleurgebruik en aan de figuratieve schilderkunst. Nog een rode draad in zijn oeuvre is het weergeven van de vrouwen van wie hij hield. Het dubbelportret van Etienne Elias en Titane Vandermeulen (SM002552a) is daar een sprekend voorbeeld van.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Etienne Elias VIAF RKD Wikidata
Type schilderij
Categorie schilderijen
Materiaal
olieverf op doek
Afmetingen 70 x 55 cm (hxb)
Locatie In depot
Objectnummer SM002552b
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.