Poem - Exchange

© Succession Marcel Broodthaers c/o Sabam 2022 - http://rightsstatements.org/vocab/InC/1.0/

Kunstenaar / maker

Marcel Broodthaers

Datering

1973

Periode

20ste eeuw
In dit tweeluik haalt Marcel Broodthaers taal en geld ingenieus door elkaar. De titel van het eerste luik suggereert een gedicht maar we zien een som waarbij de getallen vervangen zijn door de initialen van de kunstenaar 'm' en 'b'. Het tweede luik 'Exchange' doet denken aan een wisselkantoor maar ook hier zien we geen getallen maar opnieuw de initialen…
Lees meer
In dit tweeluik haalt Marcel Broodthaers taal en geld ingenieus door elkaar. De titel van het eerste luik suggereert een gedicht maar we zien een som waarbij de getallen vervangen zijn door de initialen van de kunstenaar 'm' en 'b'. Het tweede luik 'Exchange' doet denken aan een wisselkantoor maar ook hier zien we geen getallen maar opnieuw de initialen 'mb'. Broodthaers probeert duidelijk te maken dat financiële winst het spiegelbeeld is van kunst. Daarmee hekelt de kunstenaar het commerciële karakter van de kunsthandel en stelt hij de positie van de kunstenaar in vraag.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Marcel Broodthaers VIAF RKD Wikidata
Types zeefdruk (prent) , diptiek , grafiek (prenten)
Categorie werken op papier
Materiaal
zeefdruk op papier
Afmetingen 98 x 68.5 cm (hxb)
Locatie In depot
Objectnummer SM002546a-b
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.