Le discours Alpin

© SABAM Belgium 2023 - http://rightsstatements.org/vocab/InC/1.0/

Kunstenaar / maker

Thierry De Cordier

Datering

1987

Periode

20ste eeuw
In deze zeefdruk kijken we naar een eenzaam berglandschap. Op een man na is er geen menselijke aanwezigheid te bemerken. De man is de kunstenaar zelf, Thierry De Cordier, die een tekst (voor)leest. Onder de tekening staat volgende tekst: J'ai décidé de changer le monde. Onderaan de zeefdruk, in potlood, lezen we: Je n'y arriverai jamais. Th. De Cordier '87…
Lees meer
In deze zeefdruk kijken we naar een eenzaam berglandschap. Op een man na is er geen menselijke aanwezigheid te bemerken. De man is de kunstenaar zelf, Thierry De Cordier, die een tekst (voor)leest. Onder de tekening staat volgende tekst: J'ai décidé de changer le monde. Onderaan de zeefdruk, in potlood, lezen we: Je n'y arriverai jamais. Th. De Cordier '87. De kunstenaar heeft de wil om de wereld te veranderen maar beseft dat het niet lukt. Hij declameert in het ijle.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Thierry De Cordier RKD Wikidata
Types zeefdruk (prent) , grafiekmap , grafiek (prenten)
Categorie werken op papier
Materiaal
zeefdruk op papier
Afmetingen 92.5 x 65.5 x 2.8 cm (hxbxd) incl. kader
Locatie In depot
Objectnummer SM002623
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.