Voor en na Swimberghe

© SABAM Belgium 2023 - http://rightsstatements.org/vocab/InC/1.0/

Kunstenaar / maker

Gilbert Swimberghe

Datering

1971

Periode

20ste eeuw
Zeefdruk uit de grafiekmap Voor en na Swimberghe. Rond 1967 - 1968 begon Gilbert Swimberghe met het maken van zeefdrukken. In zijn schilderijen had hij al geruime tijd de abstractie opgezocht en dat is in zijn seriegrafieën niet anders. Waar hij in de grafiekmap uit 1968 koos voor harde kleuren, al dan niet contrasterend, krijgen we in deze grafiekmap zachte…
Lees meer
Zeefdruk uit de grafiekmap Voor en na Swimberghe. Rond 1967 - 1968 begon Gilbert Swimberghe met het maken van zeefdrukken. In zijn schilderijen had hij al geruime tijd de abstractie opgezocht en dat is in zijn seriegrafieën niet anders. Waar hij in de grafiekmap uit 1968 koos voor harde kleuren, al dan niet contrasterend, krijgen we in deze grafiekmap zachte, pasteltinten te zien. De geometrische vormen zijn zodanig gepositioneerd dat we de indruk krijgen dat er beweging in het geheel zit.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.