Zelfportret (bij de lamp)

Public Domain - http://creativecommons.org/publicdomain/mark/1.0/

Kunstenaar / maker

James Ensor

Datering

1886

Periode

19de eeuw
Deze ets is qua beeldopbouw zeer verwant (maar in spiegelbeeld) aan een tekening uit hetzelfde jaar uit de verzameling Goldschmidt in Brussel. Ensor portretteerde zichzelf met behulp van een spiegel. Op de schouw met neorococo kandelaar rust de onderkant van de spiegellijst; in de spiegel zien we de reflectie van Ensor en van een olielamp met lampenkap; boven zijn hoofd…
Lees meer
Deze ets is qua beeldopbouw zeer verwant (maar in spiegelbeeld) aan een tekening uit hetzelfde jaar uit de verzameling Goldschmidt in Brussel. Ensor portretteerde zichzelf met behulp van een spiegel. Op de schouw met neorococo kandelaar rust de onderkant van de spiegellijst; in de spiegel zien we de reflectie van Ensor en van een olielamp met lampenkap; boven zijn hoofd is de lambrisering van de tegenoverstaande wand weerspiegeld. In de tekening is echter alleen de lamp met lampenkap afgebeeld.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.