Carnaval

Public Domain - http://creativecommons.org/publicdomain/mark/1.0/

Kunstenaar / maker

Jean Brusselmans

Datering

precies 1952

Periode

20ste eeuw
Een jaar voor zijn dood schildert Brusselmans het veelkleurige en drukbevolkte doek Carnaval. In zijn laatste jaren vervangt de kunstenaar de strenge soberheid die zijn werken typeren door een haast uitzinnige theatraliteit. De volkse aard van zijn blik wordt in dit schilderij extra dik en kleurrijk - op het karikaturale af - in de verf gezet. Terzelfdertijd grijpt Brusselmans met…
Lees meer
Een jaar voor zijn dood schildert Brusselmans het veelkleurige en drukbevolkte doek Carnaval. In zijn laatste jaren vervangt de kunstenaar de strenge soberheid die zijn werken typeren door een haast uitzinnige theatraliteit. De volkse aard van zijn blik wordt in dit schilderij extra dik en kleurrijk - op het karikaturale af - in de verf gezet. Terzelfdertijd grijpt Brusselmans met de roze vrouwenfiguur terug naar zijn veelvuldige naaktportretten.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Jean Brusselmans VIAF RKD Wikidata
Type schilderij
Categorie schilderijen
Materiaal
olieverf op doek
Afmetingen 148 x 148 cm (hxb)
Locatie In depot
Objectnummer SM001276
Beschrijving
Onderwerpen figuurvoorstellingen , fantastische kunst
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.