Borstbeeld van Sylvie Aubry, de echtgenote van Auguste Buysse

Public Domain

Kunstenaar / maker

Thomas Vinçotte (beeldhouwer)

Periodes

19de eeuw, 20ste eeuw
Deze marmeren buste stelt mevrouw Auguste Buysse voor. Zij werd in 1850 geboren te Gosselies als Sylvie Aubry en overleed te Gent op 6 januari 1931. Zij was de stiefmoeder van de schilder Georges Buysse, die geboren was uit het eerste huwelijk van haar echtgenoot, en de tante van de schrijver Cyriel Buysse. Haar echtgenoot bestuurde samen met Alfred Baertsoen…
Lees meer
Deze marmeren buste stelt mevrouw Auguste Buysse voor. Zij werd in 1850 geboren te Gosselies als Sylvie Aubry en overleed te Gent op 6 januari 1931. Zij was de stiefmoeder van de schilder Georges Buysse, die geboren was uit het eerste huwelijk van haar echtgenoot, en de tante van de schrijver Cyriel Buysse. Haar echtgenoot bestuurde samen met Alfred Baertsoen de grote textielfabriek Baertsoen & Buysse. Zij nam deel aan het Gentse culturele leven van die tijd en was bijzonder geïnteresseerd in de letteren en schone kunsten.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.