L'adieu au penseau

© Jan Van Imschoot - http://rightsstatements.org/vocab/InC/1.0/

Kunstenaar / maker

Jan Van Imschoot

Datering

2018
In L’adieu au penseau brengt Van Imschoot op zijn manier een hommage aan de schilderkunst en meer specifiek aan Caravaggio. Van Imschoot speelt in zijn werk zonder terughoudendheid met schilderijen en het werk van meesters uit de kunstgeschiedenis. Hij maakt er een eclectische scène van die elementen van vroeger verbindt met nu. Het werk toont Caravaggio op zijn sterfbed. Hij…
Lees meer
In L’adieu au penseau brengt Van Imschoot op zijn manier een hommage aan de schilderkunst en meer specifiek aan Caravaggio. Van Imschoot speelt in zijn werk zonder terughoudendheid met schilderijen en het werk van meesters uit de kunstgeschiedenis. Hij maakt er een eclectische scène van die elementen van vroeger verbindt met nu. Het werk toont Caravaggio op zijn sterfbed. Hij blaast zijn laatste adem uit en wordt omringd door naakte mannen. ‘Ik ben een kind van de schilderkunst en de cinema’ legt de kunstenaar uit. Een Vlaamse schilder en een Latijns-Belgische surrealist. Taal en beeld zijn mijn partner.’ Met een stijl die tegelijk barok is, voortgekomen uit een lange traditie maar geëxplodeerd en anarchistisch, tast Van Imschoot de grenzen van de schilderkunst af.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Jan Van Imschoot RKD Wikidata
Types schilderij , diptiek
Categorie schilderijen
Materiaal
olieverf op doek
Afmetingen 190 x 340 cm (hxb)
Locatie In depot
Objectnummer MZ000397
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.