Madame searching for the right direction without seeing the beauty of the city, Spoleto

© Ria Pacquée - http://rightsstatements.org/vocab/InC-NC/1.0/ - https://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/

Kunstenaar / maker

Ria Pacquée

Datering

1991

Periode

20ste eeuw
Ria Pacquée imiteerde een vrouw van middelbare leeftijd die er vooral wil bij horen en opgaat in de massacultuur. Verschillende fotoreportages getuigen van de acties van 'Madame'. Deze reeks bestaat uit 12 kleurenfoto's die een performance in Spoleto in 1991 weergeven. In Italië vraagt 'Madame' de weg aan passanten. Ze is zodanig gefocust op het vinden van de weg dat…
Lees meer
Ria Pacquée imiteerde een vrouw van middelbare leeftijd die er vooral wil bij horen en opgaat in de massacultuur. Verschillende fotoreportages getuigen van de acties van 'Madame'. Deze reeks bestaat uit 12 kleurenfoto's die een performance in Spoleto in 1991 weergeven. In Italië vraagt 'Madame' de weg aan passanten. Ze is zodanig gefocust op het vinden van de weg dat ze vergeet te kijken naar de schoonheid van de stad. De foto's lijken wel uit een fotoalbum geplukt. Dat is net de bedoeling van Pacquée. Ze probeert 'gewone' foto's op te tillen tot artistiek materiaal maar tegelijk legt ze ook de tragiek van het leven van 'Madame' bloot.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Ria Pacquée RKD Wikidata
Type foto
Categorie foto's
Materiaal
12 kleurenfoto's geprint op doek
Afmetingen (12x) 50 x 75 cm (hxb)
Locatie In depot
Objectnummer MZ000386a-l
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.