Alterscapes: Playground

© Otobong Nkanga - http://rightsstatements.org/vocab/InC-NC/1.0/ - https://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/

Kunstenaar / maker

Otobong Nkanga

Datering

2005 - 2015

Periode

21ste eeuw
In de fotografische reeks 'Alterscapes' zit Otobong Nkanga met een verschraald landschap over haar knieën. Het zijn papieren maquettes bewerkt met zand, takjes en mos. Het landschap doet ook denken aan een dierenhuid of een jachttrofee. De reeks gaat over de relatie van de mens met de natuur, als schepper en als vernietiger. Het is een commentaar op het uitputten…
Lees meer
In de fotografische reeks 'Alterscapes' zit Otobong Nkanga met een verschraald landschap over haar knieën. Het zijn papieren maquettes bewerkt met zand, takjes en mos. Het landschap doet ook denken aan een dierenhuid of een jachttrofee. De reeks gaat over de relatie van de mens met de natuur, als schepper en als vernietiger. Het is een commentaar op het uitputten van het landschap door de mens, met de bedoeling om zoveel mogelijk winst op te strijken op korte termijn. Otobong Nkanga kijkt naar een landschap om sociaal-culturele ontwikkelingen te begrijpen. Een landschap draagt littekens en wonden die wij als mens aanbrengen. Het is een stille getuige van wat er in de loop van de tijd heeft plaatsgevonden. Het verdwijnt niet, maar wordt in laagjes opgeslagen.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Otobong Nkanga RKD Wikidata
Type foto
Categorie foto's
Materiaal
C-print op aluminium
Afmetingen 50 x 67 cm (hxb) (3x)
Locatie Nu te zien in Mu.ZEE
Objectnummer MZ000240
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.