Essay on Urban Planning

© Sammy Baloji - http://rightsstatements.org/vocab/InC-NC/1.0/ - https://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/

Kunstenaar / maker

Sammy Baloji

Datering

2013

Periode

21ste eeuw
In de kunstwerken van Sammy Baloji komen steevast een aantal thema's terug. Hij focust op architectuur, etnografie en urbanisatie. In 'Essay on Urban Planning' uit 2013 is dat ook het geval. Het werk bestaat uit 12 kleurenprints en een kleine historische foto waarop we twee jongens bij een hoop dode vliegen kunnen waarnemen. Deze dode vliegen die ook op zes…
Lees meer
In de kunstwerken van Sammy Baloji komen steevast een aantal thema's terug. Hij focust op architectuur, etnografie en urbanisatie. In 'Essay on Urban Planning' uit 2013 is dat ook het geval. Het werk bestaat uit 12 kleurenprints en een kleine historische foto waarop we twee jongens bij een hoop dode vliegen kunnen waarnemen. Deze dode vliegen die ook op zes afbeeldingen in het rooster van 12 terugkomen, verwijzen naar de strijd tegen vliegen en muggen die ziekten verspreiden. De verschillende insecten fotografeerde Baloji in het Nationaal Museum van Lubumbashi. De zes andere afbeeldingen tonen luchtbeelden van Lubumbashi. Op die gezichten is er een brede lege streep, zonder bebouwing, te zien. Dit gebied diende om malaria tegen te gaan. Het scheidde het gebied waar vooral witte kolonialen woonden van het gebied dat door de zwarte bevolking werd bewoond. Er werden mensen gerekruteerd om insecten te vangen en te doden. Pas wanneer ze vijftig vliegen per dag vingen, kregen ze een loon.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Sammy Baloji RKD Wikidata
Type foto
Categorie foto's
Materiaal
digitale print op bariet papier (Innova Ultra Smooth Gloss 285 g)
Afmetingen ca. 320 x 360 cm (hxb)
Locatie In depot
Objectnummer MZ000233
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.