[Opus 1 - 1914]

© SABAM Belgium 2022 - http://rightsstatements.org/vocab/InC/1.0/

Kunstenaar / maker

Victor Servranckx

Datering

1914

Periode

20ste eeuw
Servranckx tekende dit werk een jaar nadat hij zich ingeschreven had in de Brusselse academie, wat het een erg vroege tekening maakt in het oeuvre van de kunstenaar. Die vroege periode situeert zich vóór 1921, het beginjaar van Servranckx’ zogenaamde “constructivistische” of geometrisch-abstracte periode. Ze wordt gezien als de aanloop tot het abstract werk van de kunstenaar. In deze potloodtekening…
Lees meer
Servranckx tekende dit werk een jaar nadat hij zich ingeschreven had in de Brusselse academie, wat het een erg vroege tekening maakt in het oeuvre van de kunstenaar. Die vroege periode situeert zich vóór 1921, het beginjaar van Servranckx’ zogenaamde “constructivistische” of geometrisch-abstracte periode. Ze wordt gezien als de aanloop tot het abstract werk van de kunstenaar. In deze potloodtekening uit de collectie van Mu.ZEE zijn de eerste kiemen van de abstractie inderdaad reeds gezaaid. Hoewel de compositie nog overwegend organisch is, doet de sterke lijnvoering toch reeds denken aan het later abstract werk van Servranckx.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Victor Servranckx VIAF RKD Wikidata
Type tekening AAT
Categorie werken op papier
Materiaal
potlood op papier
Afmetingen 22 x 41 cm (hxb)
Locatie In depot
Objectnummer MZ000126
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.