Aardappelrooister

Public Domain - http://creativecommons.org/publicdomain/mark/1.0/

Kunstenaar / maker

Constant Permeke

Datering

1929

Periode

20ste eeuw
De aardappelrooister straalt een diep menselijke sfeer uit. Permeke vervormde het lichaam van de vrouw zodat het beeld van de hardwerkende vrouw meer wordt benadrukt. De kunstenaar combineerde regelmatig de techniek van het tekenen en het schilderen. Hij schilderde volgens dat procédé eerst met terpentijnverf transparant op papier en vervolgens kleefde hij de grote vellen papier op triplexplaten. De structuur…
Lees meer
De aardappelrooister straalt een diep menselijke sfeer uit. Permeke vervormde het lichaam van de vrouw zodat het beeld van de hardwerkende vrouw meer wordt benadrukt. De kunstenaar combineerde regelmatig de techniek van het tekenen en het schilderen. Hij schilderde volgens dat procédé eerst met terpentijnverf transparant op papier en vervolgens kleefde hij de grote vellen papier op triplexplaten. De structuur van de platen die zichtbaar zijn doorheen het papier en de afgescheurde randen van het papier maken deel uit van het kunstwerk.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Constant Permeke VIAF RKD Wikidata
Type tekening
Categorie werken op papier
Materiaal
olieverf en terpentijnverf op papier op triplex
Afmetingen 164 x 126 cm (hxb)
Locatie Nu te zien in Permekemuseum
Objectnummer K000160
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.