Zonder titel

© SABAM Belgium 2022 - http://rightsstatements.org/vocab/InC/1.0/

Kunstenaar / maker

Bert De Beul

Datering

precies 2000

Periode

21ste eeuw
De schilderijen van de Belgische kunstenaar Bert De Beul baden in een wazige atmosfeer. Het werk is duidelijk figuratief, maar door het gebruik van een wazige techniek lijkt de werkelijkheid verder weg en krijgt het schilderij een abstract karakter. Inspiratie haalt De Beul uit zijn herinneringen en uit associaties met de werkelijkheid. Nooit schildert hij de werkelijkheid rechtstreeks. Deze persoonlijke…
Lees meer
De schilderijen van de Belgische kunstenaar Bert De Beul baden in een wazige atmosfeer. Het werk is duidelijk figuratief, maar door het gebruik van een wazige techniek lijkt de werkelijkheid verder weg en krijgt het schilderij een abstract karakter. Inspiratie haalt De Beul uit zijn herinneringen en uit associaties met de werkelijkheid. Nooit schildert hij de werkelijkheid rechtstreeks. Deze persoonlijke en subjectieve relatie met het onderwerp voegt een spannende en geheimzinnige betekenis toe aan banale elementen uit het dagelijkse leven.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Bert De Beul RKD Wikidata
Type schilderij
Categorie schilderijen
Materiaal
olieverf op doek
Afmetingen 74 x 62 cm (hxb)
Locatie In depot
Objectnummer MZ000006
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.