Est-Ouest-Sud-Nord

© Marie Zolamian - http://rightsstatements.org/vocab/InC/1.0/

Kunstenaar / maker

Marie Zolamian

Datering

2017

Periode

21ste eeuw
Marie Zolamian kwam op 15-jarige leeftijd vanuit Libanon naar Luik. Haar artistieke oeuvre beperkt zich niet tot schilderijen. Ze maakt ook tekeningen, video's, geluidsinstallaties en teksten. Haar biografie vermengt ze met geschiedenis, heden en toekomst. Oost en West komen samen in een zoektocht naar kleur en licht. Met de olifant verwijst ze naar het drielui De tuin der lusten van…
Lees meer
Marie Zolamian kwam op 15-jarige leeftijd vanuit Libanon naar Luik. Haar artistieke oeuvre beperkt zich niet tot schilderijen. Ze maakt ook tekeningen, video's, geluidsinstallaties en teksten. Haar biografie vermengt ze met geschiedenis, heden en toekomst. Oost en West komen samen in een zoektocht naar kleur en licht. Met de olifant verwijst ze naar het drielui De tuin der lusten van Jheronimus Bosch. Bosch schilderde een gelijkaardige olifant en tal van andere exotische dieren en planten. De interpretaties lopen uiteen: stelde Bosch de zondigheid van de mens aan de kaak of lonkte hij naar een utopisch liefdesparadijs?
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Marie Zolamian RKD
Type schilderij
Categorie schilderijen
Materiaal
olieverf op doek, gemaroufleerd op paneel
Afmetingen 31 x 43 cm (hxb)
Locatie Nu te zien in Mu.ZEE
Objectnummer MZ000297
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.