Constructie nr. 34

© Unknown Rightsholder - http://rightsstatements.org/vocab/InC-RUU/1.0/

Kunstenaar / maker

Pierre Louis Flouquet

Datering

1925

Periode

20ste eeuw
De compositie van Construction nr. 34 bestaat uit een aantal rechthoekige plannen, waarvan de naar buiten gerichte hoeken telkens opnieuw afgerond worden. Een aantal van die plannen schilderde Flouquet in felle, opvallende kleuren, wat de anders eerder sobere, donkere compositie doorbreekt. De kunstenaar slaagde er daarnaast in de plannen het karakter te geven van een metalen reliëf. Hoewel het hier…
Lees meer
De compositie van Construction nr. 34 bestaat uit een aantal rechthoekige plannen, waarvan de naar buiten gerichte hoeken telkens opnieuw afgerond worden. Een aantal van die plannen schilderde Flouquet in felle, opvallende kleuren, wat de anders eerder sobere, donkere compositie doorbreekt. De kunstenaar slaagde er daarnaast in de plannen het karakter te geven van een metalen reliëf. Hoewel het hier niet gaat om figuratie, lijkt Flouquet toch de suggestie op te roepen van mechanische volumes. In het oeuvre van de kunstenaar is deze referentie aan de moderne technologie erg belangrijk en kenmerkend.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Pierre Louis Flouquet VIAF RKD Wikidata
Type schilderij
Categorie schilderijen
Materiaal
olieverf op doek
Afmetingen 150 x 90 cm (hxb)
Locatie Nu te zien in Mu.ZEE
Objectnummer K002068
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.