Open the frame you can fly

© Unknown Rightsholder - http://rightsstatements.org/vocab/InC-RUU/1.0/

Kunstenaar / maker

Pol Mara

Datering

1970
In de jaren zestig maakt de komst van de popart een einde aan de overheersing van de abstracte kunst. Veel kunstenaars wijzigen hun stijl onder invloed van deze nieuwe tendens, waaronder ook Pol Mara. Hij maakt gebruik van fotocombinaties, waarin hij ook elementen verweeft uit film, televisie en tijdschriften, samen met geometrische motieven. Wat een toevallige combinatie lijkt, is vaak…
Lees meer
In de jaren zestig maakt de komst van de popart een einde aan de overheersing van de abstracte kunst. Veel kunstenaars wijzigen hun stijl onder invloed van deze nieuwe tendens, waaronder ook Pol Mara. Hij maakt gebruik van fotocombinaties, waarin hij ook elementen verweeft uit film, televisie en tijdschriften, samen met geometrische motieven. Wat een toevallige combinatie lijkt, is vaak doordacht. Tijdens een reis naar de Verenigde Staten in 1964 is Pol Mara sterk onder de indruk van de overal aanwezige reclame. Hij gebruikt die beelden om de consumptiemaatschappij aan de kaak te stellen. Soms krijgen zijn werken een haast surrealistische inslag. Hij toont een zalige droomwereld bevolkt door mooie, jonge vrouwen. Pol Mara is niet zijn echte naam, hij heet Leopold Leysen. Zijn artiestennaam is een acroniem voor Pour Oublier Laideur Métamorphoses Amour Rêve Amitié. Als een soort protest tegen al het lelijke in de samenleving.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Pol Mara VIAF RKD Wikidata
Type schilderij
Categorie schilderijen
Materiaal
olieverf op plastic
Afmetingen 200 x 167 cm (hxb)
Locatie In depot
Objectnummer K000577
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.