Hommage à Giotto

© Raveel-MDM / SABAM Belgium 2022 - http://rightsstatements.org/vocab/InC/1.0/

Kunstenaar / maker

Roger Raveel

Datering

precies 1956

Periode

20ste eeuw
In Hommage à Giotto manipuleert Raveel de perspectivische eigenschap van de kleur. We zien een man van op de rug. Zijn rug is een blauw vlak, het hoofd wordt uitgespaard in het rode vlak van een venster, als een witte vlek. Zonder gebruik te maken van het perspectief, plaatste Raveel het blauwe vlak op de voorgrond, het rode erachter. Nochtans…
Lees meer
In Hommage à Giotto manipuleert Raveel de perspectivische eigenschap van de kleur. We zien een man van op de rug. Zijn rug is een blauw vlak, het hoofd wordt uitgespaard in het rode vlak van een venster, als een witte vlek. Zonder gebruik te maken van het perspectief, plaatste Raveel het blauwe vlak op de voorgrond, het rode erachter. Nochtans hebben koude kleuren zoals groen, blauw en violet eerder de eigenschap zich terug te trekken en dringen warme kleuren zich naar voren.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Roger Raveel VIAF RKD Wikidata
Type schilderij
Categorie schilderijen
Materiaal
olieverf op paneel
Afmetingen 119 x 89 cm (hxb)
Locatie In depot
Objectnummer K000512
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.