Dieu est une Poire

© SABAM Belgium 2022 - http://rightsstatements.org/vocab/InC/1.0/

Kunstenaar / maker

Thierry De Cordier

Datering

1989 - 2002

Periode

20ste eeuw
In het werk van Thierry De Cordier komt de peer vaak voor. Het vindt zijn oorsprong bij zijn moeilijke geboorte. Met een verlostang werd hij ter wereld getrokken. Het bezorgde hem een blauwe, peervormige schedel. Een peer is volgens De Cordier mannelijk, met een fallusvorm. Maar wanneer het wordt doorgesneden is het een vrouwenschoot. De peer bevat dus twee geslachten…
Lees meer
In het werk van Thierry De Cordier komt de peer vaak voor. Het vindt zijn oorsprong bij zijn moeilijke geboorte. Met een verlostang werd hij ter wereld getrokken. Het bezorgde hem een blauwe, peervormige schedel. Een peer is volgens De Cordier mannelijk, met een fallusvorm. Maar wanneer het wordt doorgesneden is het een vrouwenschoot. De peer bevat dus twee geslachten, het is 'alles'. Vandaar ook de titel 'Dieu est une poire'.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Thierry De Cordier RKD Wikidata
Type schilderij
Categorie schilderijen
Materiaal
houtskool en olieverf op doek en hout
Afmetingen 112 x 170 cm (hxb)
Locatie In depot
Objectnummer B000281
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.