Oostendse visser

Public Domain

Kunstenaar / maker

James Ensor (etser)

Datering

1900

Periode

20ste eeuw
Het volkse leven in Oostende nam Ensor herhaaldelijk tot onderwerp van schilderijen, tekeningen en etsen. Deze prent gaat waarschijnlijk terug op een tekening die Ensor in de vroege jaren 1880 maakte. De thematiek intrigeerde in deze periode ook Willy Finch, Ensors Oostendse jeugdvriend. De tweede staat van deze prent werd in 1910 gepubliceerd in het album van de Antwerpse kunstenaarsvereniging…
Lees meer
Het volkse leven in Oostende nam Ensor herhaaldelijk tot onderwerp van schilderijen, tekeningen en etsen. Deze prent gaat waarschijnlijk terug op een tekening die Ensor in de vroege jaren 1880 maakte. De thematiek intrigeerde in deze periode ook Willy Finch, Ensors Oostendse jeugdvriend. De tweede staat van deze prent werd in 1910 gepubliceerd in het album van de Antwerpse kunstenaarsvereniging Kunst van Heden.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.