De drie heilige vrouwen bij het graf

Public Domain

Kunstenaar / maker

George Minne (beeldhouwer)

Datering

ca. 1896

Periode

19de eeuw
In De drie heilige vrouwen bij het graf beeldt George Minne een moment uit het lijdensverhaal van Christus uit. Door de voorstelling echter te beperken tot de treurende vrouwen, valt het verhalende element weg en gaat het hier in de eerste plaats om de uitdrukking van algemeen menselijke droefheid. Het concept gaat terug op het type van de middeleeuwse pleurants…
Lees meer
In De drie heilige vrouwen bij het graf beeldt George Minne een moment uit het lijdensverhaal van Christus uit. Door de voorstelling echter te beperken tot de treurende vrouwen, valt het verhalende element weg en gaat het hier in de eerste plaats om de uitdrukking van algemeen menselijke droefheid. Het concept gaat terug op het type van de middeleeuwse pleurants. Naast verscheidene exemplaren in bronszijn een aantal versies in gips en in hout bekend.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.