De verloren zoon

Public Domain

Kunstenaar / maker

George Minne (beeldhouwer)

Datering

1896

Periode

19de eeuw
In oktober 1895 verliet George Minne Gent en vestigde zich in Brussel. Als beeldhouwer onderging hij er een belangrijke evolutie. In het eerste jaar dat Minne er actief was, maakte hij expressieve beelden die sterke emoties uitdrukken zoals De verloren zoon. De kunstenaar brengt het haast ondraaglijk moment van verzoening in een heftige omhelzing in beeld. Hierdoor verleent Minne een…
Lees meer
In oktober 1895 verliet George Minne Gent en vestigde zich in Brussel. Als beeldhouwer onderging hij er een belangrijke evolutie. In het eerste jaar dat Minne er actief was, maakte hij expressieve beelden die sterke emoties uitdrukken zoals De verloren zoon. De kunstenaar brengt het haast ondraaglijk moment van verzoening in een heftige omhelzing in beeld. Hierdoor verleent Minne een nieuwe dimensie aan het thema van de verloren zoon, dat in die tijd redelijk populair is. De gedurfde lijn en het modelé in Minnes beeld zijn weliswaar verwant met de werkwijze van Auguste Rodin, maar met zijn buitengewone expressiviteit, vervormingen in de lichamen en heftige gevoelsuitdrukking kondigt De verloren zoon het expressionisme reeds aan.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.