Uitdrukking van kleur en beweging

Public Domain

Kunstenaar / maker

Jules Schmalzigaug (schilder)

Datering

toegescheven 1915

Periode

20ste eeuw
Jules Schmalzigaug was als enige Belgische artiest betrokken bij de ontwikkeling van het Italiaanse futurisme en stond in rechtstreeks verband met de protagonisten van de Italiaanse revolutionaire beweging. Tijdens zijn verblijf in Venetië raakt hij met sommigen onder hen bevriend. Het schilderij Uitdrukking van kleur en beweging ontstaat in de aansluitende Nederlandse periode van de kunstenaar, in Den Haag, waar…
Lees meer
Jules Schmalzigaug was als enige Belgische artiest betrokken bij de ontwikkeling van het Italiaanse futurisme en stond in rechtstreeks verband met de protagonisten van de Italiaanse revolutionaire beweging. Tijdens zijn verblijf in Venetië raakt hij met sommigen onder hen bevriend. Het schilderij Uitdrukking van kleur en beweging ontstaat in de aansluitende Nederlandse periode van de kunstenaar, in Den Haag, waar de kunstenaar bij het begin van de Eerste Wereldoorlog een toevlucht vindt. Hoewel het duidelijk verband houdt met zijn futuristische werk, zet Schmalzigaug hier een verdere stap in de richting van de abstractie.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.