Haven. Opus 2

© SABAM Belgium 2023

Kunstenaar / maker

Victor Servranckx (schilder)

Datering

1926

Periode

20ste eeuw
De abstracte beweging in België ontstaat in Antwerpen en in Brussel tijdens de Eerste Wereldoorlog. In Brussel is er op dat ogenblik een andere groep abstracte kunstenaars actief, zoals René Magritte en Pierre-Louis Flouquet. Vanaf 1921 sluit Servranckx zich aan bij het Brusselse abstracte modernisme en bleef nadien zijn hele leven trouw aan zijn opvattingen over beeldende kunst. Op die…
Lees meer
De abstracte beweging in België ontstaat in Antwerpen en in Brussel tijdens de Eerste Wereldoorlog. In Brussel is er op dat ogenblik een andere groep abstracte kunstenaars actief, zoals René Magritte en Pierre-Louis Flouquet. Vanaf 1921 sluit Servranckx zich aan bij het Brusselse abstracte modernisme en bleef nadien zijn hele leven trouw aan zijn opvattingen over beeldende kunst. Op die manier wordt hij ongetwijfeld de meest interessante figuur van de abstracte richting in België. Soms is zijn werk gebaseerd op gestileerde elementen uit de wereld van de industrie en de mechanica zoals hier in Haven – Opus 2, meestal is het echter zuiver abstract.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.