Vegetatie

© SABAM Belgium 2023

Kunstenaar / maker

Max Ernst (schilder)

Datering

1925

Periode

20ste eeuw
Zoals alle surrealisten maakt ook Max Ernst gebruik van toevallige elementen. Hij hanteert daarbij technieken als calqueren, tamponneren, wegkrassen en wrijven. Vegetatie is daarvan één van de eerste voorbeelden. De organische, speels aangebrachte verfmaterie contrasteert met het deels strakke, deels losse grafisme van de ingekraste lijnen. De suggestieve werking van het beeld en de grote vrijheid in de uitvoering verlenen…
Lees meer
Zoals alle surrealisten maakt ook Max Ernst gebruik van toevallige elementen. Hij hanteert daarbij technieken als calqueren, tamponneren, wegkrassen en wrijven. Vegetatie is daarvan één van de eerste voorbeelden. De organische, speels aangebrachte verfmaterie contrasteert met het deels strakke, deels losse grafisme van de ingekraste lijnen. De suggestieve werking van het beeld en de grote vrijheid in de uitvoering verlenen het paneeltje zijn expressieve kracht. In België wordt vooral Frits Van den Berghe door de manier van werken van Ernst beïnvloed.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.