September en oktober

Public Domain

Kunstenaar(s) / maker(s)

Paul Bril (naar)
,
Aegidius II Sadeler (uitgever)

Datering

1615

Periode

17de eeuw
In de prent zijn in een Italiaans landschap de bezigheden van de maanden september en oktober weergegeven. Links wordt de fruitoogst, rechts de druivenoogst voorgesteld. Links op de voorgrond staan ladders tegen appelbomen. Mannen zitten in de bomen en plukken de vruchten. Onder de bomen worden de vruchten verzameld in manden die per ezel worden vervoerd. In het midden worden…
Lees meer
In de prent zijn in een Italiaans landschap de bezigheden van de maanden september en oktober weergegeven. Links wordt de fruitoogst, rechts de druivenoogst voorgesteld. Links op de voorgrond staan ladders tegen appelbomen. Mannen zitten in de bomen en plukken de vruchten. Onder de bomen worden de vruchten verzameld in manden die per ezel worden vervoerd. In het midden worden de druiven geplukt en rechts worden de wijnvaten dichtgespijkerd. Rechtsachter in een gebouwtje worden de druiven met de voeten geperst. Op de top van de heuvel de ruïne van een ronde tempel. Bovenaan links en rechts zijn de tekens van de zodiak voorgesteld: het sterrenbeeld Weegschaal en het sterrenbeeld Schorpioen.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar(s) / maker(s) Paul Bril VIAF RKD Wikidata, Aegidius II Sadeler
Types burijngravure , reproductiegrafiek AAT
Categorie schilderingen
Materiaal
burijngravure op papier met watermerk (links in het midden)
papier
Afmetingen 350 x 498 mm
Locatie In depot
Objectnummer 2015-LO-3
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.