De extase van de heilige Paulus

Public Domain

Kunstenaar(s) / maker(s)

Johann Liss (naar)
,
Jeremias Falck (graveur (prentkunstenaar))

Datering

ca. 1655

Periode

17de eeuw
In zijn tweede brief aan de Korintiërs beschrijft de heilige Paulus de openbaringen die hem werden gedaan. Johann Liss geeft een van de visioenen van de apostel weer, "hoe hij werd opgenomen in het paradijs en onuitsprekelijke woorden hoorde, die een mens niet mag uitspreken". Boven de zittende apostel, die omgeven is door boeken, trekt een engel een gordijn opzij…
Lees meer
In zijn tweede brief aan de Korintiërs beschrijft de heilige Paulus de openbaringen die hem werden gedaan. Johann Liss geeft een van de visioenen van de apostel weer, "hoe hij werd opgenomen in het paradijs en onuitsprekelijke woorden hoorde, die een mens niet mag uitspreken". Boven de zittende apostel, die omgeven is door boeken, trekt een engel een gordijn opzij; verschrikt deinst Paulus terug voor de uitgestrektheid van de hemel die zich aan hem openbaart. In de wolken dartelen engelen met muziekinstrumenten en in de verte verschijnt de Drie-eenheid. Falck maakte deze prent naar het originele schilderij (Staatliche Museen, Berlijn).
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.