Portret van Julius de Geyter

Public Domain

Kunstenaar(s) / maker(s)

Van Campenhout (uitgever)
,
Anonieme meester (graveur (prentkunstenaar))

Periode

19de eeuw
Julius De Geyter (Lede 1830 - Antwerpen 1905) was een Vlaams schrijver, dichter, journalist en onderwijzer, tot hij in 1874 directeur werd van de "Bank van Lening" in Antwerpen. Hij stichtte het tijdschrift De Vlaamsche School samen met J.F.J. Heremans en E. Zetternam. Dit tijdschrift bestond van 1855 tot 1901. De Geyter was politiek actief en speelde een rol in…
Lees meer
Julius De Geyter (Lede 1830 - Antwerpen 1905) was een Vlaams schrijver, dichter, journalist en onderwijzer, tot hij in 1874 directeur werd van de "Bank van Lening" in Antwerpen. Hij stichtte het tijdschrift De Vlaamsche School samen met J.F.J. Heremans en E. Zetternam. Dit tijdschrift bestond van 1855 tot 1901. De Geyter was politiek actief en speelde een rol in de Vlaamse Beweging. In zijn poëzie verzet hij zich tegen de gevestigde orde. Hij was ook librettist van diverse cantates van Peter Benoit, onder andere van de Rubenscantate (1877), en maakte een herdichting van Reinaert de Vos (1874).
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.