De jonge visser

Public Domain

Kunstenaar(s) / maker(s)

Pierre II Mariette (uitgever)
,
Pierre I Mariette (uitgever)
,
Cornelis II Bloemaert (graveur (prentkunstenaar))
,
Abraham Bloemaert (naar)

Datering

ca. 1613 - 1692

Periode

17de eeuw
Een jonge man staat naast een mand en kruik aan de rand van een meer en buigt zich iets naar voren over een vislijn. Rechts staat een boom waaronder een fuik ligt. Het vierregelig Franstalig onderschrift meldt dat men wel kan zien dat de visser zijn hengel heeft uitgegooid, maar niet wat hij daarmee opvist. Vissen was een wijdverspreid symbool…
Lees meer
Een jonge man staat naast een mand en kruik aan de rand van een meer en buigt zich iets naar voren over een vislijn. Rechts staat een boom waaronder een fuik ligt. Het vierregelig Franstalig onderschrift meldt dat men wel kan zien dat de visser zijn hengel heeft uitgegooid, maar niet wat hij daarmee opvist. Vissen was een wijdverspreid symbool van amoureuze activiteit, gebaseerd op de notie van het onbetrouwbare lokaas. De fuik stelt hier de valkuil van de liefde voor.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.