De boetvaardige heilige Paulus

Public Domain

Kunstenaar(s) / maker(s)

Willem van Swanenburg (uitgever)
,
Abraham Bloemaert (naar)

Datering

ca. 1609 - 1611

Periode

17de eeuw
De heilige Paulus zit in een landschap. Hij leunt op een boek en houdt schrijfgerei vast. Tegen zijn been rust een zwaard. Voor hem ligt een stapel boeken. In de verte is de bekering van Paulus verbeeld, waarbij een straal uit de hemel met de Latijnse vertaling van Christus' woorden 'Saul, Saul, waarom vervolgt gij mij' in een groep soldaten…
Lees meer
De heilige Paulus zit in een landschap. Hij leunt op een boek en houdt schrijfgerei vast. Tegen zijn been rust een zwaard. Voor hem ligt een stapel boeken. In de verte is de bekering van Paulus verbeeld, waarbij een straal uit de hemel met de Latijnse vertaling van Christus' woorden 'Saul, Saul, waarom vervolgt gij mij' in een groep soldaten terechtkomt en Paulus van zijn paard valt. Onder de voorstelling bevindt zich een zesregelige, Latijnse tekst met een beschrijving van de scène.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.