De verrijzenis van Christus

Public Domain

Kunstenaar(s) / maker(s)

Maerten de Vos (naar)
,
Hans Sadeler (uitgever)

Datering

1579

Periode

16de eeuw
Het Latijnse opschrift Ascendit ad coelos sedet ad dexterā dei patris oīpotētis verwijst naar het zesde geloofsartikel: Christus die opgestegen is ten hemel, zit aan de rechterhand van God de Vader, conform de apostolische geloofsbelijdenis. Nadat Christus ten hemel is gevaren, kijken de apostelen naar de hemel. Twee engelen verschijnen aan hen. Achter de engelen is de Heilige Drie-eenheid te…
Lees meer
Het Latijnse opschrift Ascendit ad coelos sedet ad dexterā dei patris oīpotētis verwijst naar het zesde geloofsartikel: Christus die opgestegen is ten hemel, zit aan de rechterhand van God de Vader, conform de apostolische geloofsbelijdenis. Nadat Christus ten hemel is gevaren, kijken de apostelen naar de hemel. Twee engelen verschijnen aan hen. Achter de engelen is de Heilige Drie-eenheid te zien. Christus troont met het kruis aan de rechterhand van God de Vader. Boven de voorstelling staat een verwijzing naar de Bijbeltekst in Mar. 16:19. Onder de voorstelling zijn twee Bijbelteksten en het zesde geloofsartikel uit de apostolische geloofsbelijdenis in het Latijn opgenomen.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar(s) / maker(s) Maerten de Vos VIAF RKD Wikidata, Hans Sadeler
Types burijngravure , reproductiegrafiek AAT
Categorie prenten AAT
Materiaal
burijngravure op papier
papier
Afmetingen 202 x 243 mm
Locatie In depot
Objectnummer 2013-HY
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.