Heilige Lucas tekent de Madonna

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar / maker

Antonie (II) Wierix (prentmaker)

Datering

voor 1591

Periode

16de eeuw

Collectie

Musea Brugge
De prent is gegraveerd door Antonie Wierix II, vermoedelijk naar een verloren werk van Quinten Massijs dat een kopie is naar een diptiek van Hugo van der Goes, waarvan het linkerpaneel met de heilige Lucas bewaard is in het Museu Nacional de Arte Antiga in Lissabon (inv. 1459). Links zit de Maagd Maria met Jezus op haar schoot. De heilige…
Lees meer
De prent is gegraveerd door Antonie Wierix II, vermoedelijk naar een verloren werk van Quinten Massijs dat een kopie is naar een diptiek van Hugo van der Goes, waarvan het linkerpaneel met de heilige Lucas bewaard is in het Museu Nacional de Arte Antiga in Lissabon (inv. 1459). Links zit de Maagd Maria met Jezus op haar schoot. De heilige Lucas zit op zijn knieën rechts van haar, met een boek en een zilverstift in zijn handen; achter hem zijn symbool, de os. De prent is afgesneden langs de plaatranden.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.