De verloren zoon ontvangt zijn erfenis

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar(s) / maker(s)

Jan Philipsz. Schabaelje (uitgever)
,
Jacob Matham (prentmaker)

Datering

1592

Periode

16de eeuw

Collectie

Musea Brugge
De verloren zoon staat links in de voorstelling voor een tafel. Naast hem staat zijn knecht, die een tas in zijn rechterhand houdt. Achter de tafel zitten twee oudere mannen. De ene houdt een boek in zijn handen. De andere heeft een geldkist voor zich staan en houdt een brief in zijn handen. Op de achtergrond is te zien hoe…
Lees meer
De verloren zoon staat links in de voorstelling voor een tafel. Naast hem staat zijn knecht, die een tas in zijn rechterhand houdt. Achter de tafel zitten twee oudere mannen. De ene houdt een boek in zijn handen. De andere heeft een geldkist voor zich staan en houdt een brief in zijn handen. Op de achtergrond is te zien hoe de verloren zoon de stad te paard verlaat. In de marge onderaan is een vierregelig opschrift gedrukt. De prent maakt deel uit van een reeks van vier over de Parabel van de verloren zoon (NH 26-29, 26). De prent is gemaakt door Jacob Matham naar Karel van Mander en is uitgegeven door Jan Philipsz. Schabaelje.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.