Definitieve tekening voor het frontispice voor 'Les Epaves' van Charles Baudelaire

Public Domain

Kunstenaar / maker

Félicien Rops (etser)

Datering

1866

Periode

19de eeuw
De literaire werken die Félicien Rops illustreerde, vormen een waar pantheon van de symbolistische literatuur. De kunstenaar maakte illustraties voor teksten van onder meer Charles Baudelaire, Stéphane Mallarmé en Paul Verlaine, en zijn Belgische vriend Théo Hannon. Voor de gedichtenbundel Les Epaves van Baudelaire verzorgde Rops in 1866 het frontispice. Het centrale motief van de compositie is de levensboom die…
Lees meer
De literaire werken die Félicien Rops illustreerde, vormen een waar pantheon van de symbolistische literatuur. De kunstenaar maakte illustraties voor teksten van onder meer Charles Baudelaire, Stéphane Mallarmé en Paul Verlaine, en zijn Belgische vriend Théo Hannon. Voor de gedichtenbundel Les Epaves van Baudelaire verzorgde Rops in 1866 het frontispice. Het centrale motief van de compositie is de levensboom die gevoed wordt door de zeven hoofdzonden. Met deze voorstelling introduceerde de kunstenaar het thema van het skelet in zijn oeuvre.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Félicien Rops VIAF RKD Wikidata
Types potloodtekening , houtskooltekening AAT , krijttekening AAT , boekillustratie AAT
Categorie tekeningen AAT
Materialen
houtskool, Contépotlood en wit krijt op papier
houtskool AAT , Contépotlood AAT , wit krijt , papier AAT
Afmetingen 410 x 281 mm
Locatie In depot
Objectnummer 2003-J-C
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.