Duivels die mij sarren (affiche voor de tentoonstelling James Ensor bij de Salon des Cent in Parijs)

Public Domain

Kunstenaar(s) / maker(s)

La Plume (uitgever)
,
James Ensor (tekenaar)

Datering

1898

Periode

19de eeuw
Ensor hernam herhaaldelijk motieven uit tekeningen in een ets en later in een lithografie. Een voorbeeld hiervan is dit werk dat hij in tekening en vervolgens in ets en lithografie uitvoerde. Ensor hernam de compositie voor een kleurlithografie die diende als affiche voor zijn persoonlijke tentoonstelling bij de Salon des Cent in Parijs en die uitgegeven werd door het Franse…
Lees meer
Ensor hernam herhaaldelijk motieven uit tekeningen in een ets en later in een lithografie. Een voorbeeld hiervan is dit werk dat hij in tekening en vervolgens in ets en lithografie uitvoerde. Ensor hernam de compositie voor een kleurlithografie die diende als affiche voor zijn persoonlijke tentoonstelling bij de Salon des Cent in Parijs en die uitgegeven werd door het Franse tijdschrift La Plume. De Ensor-tentoonstelling kwam er op initiatief van Ensors vriend Eugène Demolder. De tentoonstelling ging door van 15 december 1898 tot 15 januari 1899, in de rue Bonaparte nr. 31. De voorstelling van Christus omringd door pestende duivels is ontleend aan de tekening "Duivels die mij sarren" uit 1888 (Chicago, The Art Institute), later herwerkt in de gelijknamige ets (inv. 1998-B-92) en de gelijknamige lithografie, beide uit 1895.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar(s) / maker(s) La Plume , James Ensor VIAF RKD Wikidata
Types kleurenlithografie AAT , affiche AAT
Categorie prenten AAT
Materiaal
kleurenlithografie op papier
papier AAT
Afmetingen 615 x 445 mm
Locatie In depot
Objectnummer 2003-AY
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.