De putruimer

Public Domain

Kunstenaar / maker

James Ensor (etser)

Datering

1896

Periode

19de eeuw
Het volkse leven in Oostende nam Ensor herhaaldelijk tot onderwerp in schilderijen, tekeningen en etsen. Het leven in de havenstad intrigeerde hem, en in zijn werk sympathiseerde de kunstenaar openlijk met de armen, daklozen en zwervers, die in Oostende door de plaatselijke overheid zo veel mogelijk aan het oog van het toeristenpubliek werden onttrokken. Verschillende prenten getuigen van Ensors sympathie…
Lees meer
Het volkse leven in Oostende nam Ensor herhaaldelijk tot onderwerp in schilderijen, tekeningen en etsen. Het leven in de havenstad intrigeerde hem, en in zijn werk sympathiseerde de kunstenaar openlijk met de armen, daklozen en zwervers, die in Oostende door de plaatselijke overheid zo veel mogelijk aan het oog van het toeristenpubliek werden onttrokken. Verschillende prenten getuigen van Ensors sympathie voor deze paria’s van de maatschappij: “Zieke luizenbos bij de kachel”, “De putruimer”, “Het gevecht” en “De vechtersbazen” (respectievelijk inv. 1998-B-91 / -B-106 / -B-107 / -B-108).
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.