Dorpsgezicht

© SABAM Belgium 2023

Kunstenaar / maker

Ossip Zadkine (tekenaar)

Datering

1922

Periode

20ste eeuw
De gouache was voor Ossip Zadkine een autonoom uitdrukkingsmiddel. Dit dorpsgezicht ontstond waarschijnlijk in Caylus in het departement Tarn-et-Garonne waar de kunstenaar vanaf 1921 regelmatig verbleef in het gezelschap van zijn echtgenote Valentine Prax. Zadkine zag het dorpslandschap vanuit verschillende gezichtspunten en dacht in een speelse, verticale opeenstapeling van de verschillende plans. Dergelijke gouaches waren in de jaren 1920 herhaaldelijk…
Lees meer
De gouache was voor Ossip Zadkine een autonoom uitdrukkingsmiddel. Dit dorpsgezicht ontstond waarschijnlijk in Caylus in het departement Tarn-et-Garonne waar de kunstenaar vanaf 1921 regelmatig verbleef in het gezelschap van zijn echtgenote Valentine Prax. Zadkine zag het dorpslandschap vanuit verschillende gezichtspunten en dacht in een speelse, verticale opeenstapeling van de verschillende plans. Dergelijke gouaches waren in de jaren 1920 herhaaldelijk te zien in België. Kunstpromotoren zoals André De Ridder, Walter Schwarzenberg en Paul-Gustave Van Hecke exposeerden zijn werk in hun galerijen en brachten hem in hun publicaties onder de aandacht.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.