Het onweer

Public Domain

Kunstenaar / maker

James Ensor (etser)

Datering

1889

Periode

19de eeuw
Als etser naar de natuur was Ensor vooral geboeid door de weergave van het licht in de bossen en in de poldervlakte. Hij etste met kleine, nerveuze trekken, die trillen van spanning. Zijn landschappen worden gekenmerkt door een beheerste, spaarzame schriftuur, waardoor ze een suggestieve kracht krijgen. Om het dramatische effect van de luchtpartij in "Het onweer” te bereiken liet…
Lees meer
Als etser naar de natuur was Ensor vooral geboeid door de weergave van het licht in de bossen en in de poldervlakte. Hij etste met kleine, nerveuze trekken, die trillen van spanning. Zijn landschappen worden gekenmerkt door een beheerste, spaarzame schriftuur, waardoor ze een suggestieve kracht krijgen. Om het dramatische effect van de luchtpartij in "Het onweer” te bereiken liet Ensor de koperplaat inbijten met zwavelzuur.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.